FNM Commander (27-10-2023)

27 oktober 2023 Door Nathan Uit
FNM Commander (27-10-2023)

Wanneer

vrijdag, 27 oktober 2023    
18:30 - 22:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Labyrinth Tilburg
Schouwburgring 141, Tilburg, Nederland, 5038TW

Evenement type

SPEELREGELS/MODIFIERS
Dit formaat is voor vier spelers per spel en de grootte van het deck is 99 kaarten + 1 Commander. De spelduur voor dit formaat zou ongeveer 20 minuten per speler moeten zijn.

Bij het Commander-formaat draait alles om het kiezen van je held en het bouwen van een deck om hen heen. In dit informele multiplayer-formaat kies je een legendarisch wezen om als je Commander te dienen en bouw je de rest van je deck rond hun kleuridentiteit en unieke vaardigheden. Spelers mogen slechts één van elke kaart in hun kaartspel gebruiken, met uitzondering van basislanden, maar ze kunnen kaarten uit de hele geschiedenis van Magic gebruiken.

KLEUR IDENTITEIT
De kleuridentiteit van een kaart kan afkomstig zijn van elk deel van die kaart, inclusief de castingkosten en eventuele manasymbolen in de tekst. Elke kaart in je Commander-deck mag alleen manasymbolen gebruiken die ook op je Commander voorkomen. Kleurloze kaarten zijn ook toegestaan.

COMMANDO ZONE
Dit is waar je Commander verblijft tijdens het spel wanneer ze niet in het spel zijn. Aan het begin van het spel legt elke speler zijn Commander open in de commandozone. Een Commander kan tegen de normale kosten vanuit de commandozone worden gecast, plus twee extra mana voor elke vorige keer dat hij in deze game vanuit de commandozone is gecast. Als je Commander van waar dan ook in je library, hand, graveyard of exile zou worden geplaatst, mag je hem in plaats daarvan terugbrengen naar je commandozone.

COMMANDER SCHADE
Een speler die in de loop van het spel 21 of meer gevechtsschade heeft gekregen van dezelfde Commander, verliest het spel. De Commander wordt voor dit doel gevolgd over zonewijzigingen (als een speler bijvoorbeeld de Commander van een andere speler overneemt, wordt alle schade die de Commander al heeft toegebracht nog steeds geteld).

SPEEL FREE-FOR-ALL MULTIPLAYER
Als je een spelletje Commander speelt met drie of meer mensen, speel je tegen elkaar in een multiplayer.

Elke speler begint met 40 levens, plaatst zijn Commander open in zijn commandozone en trekt een hand van zeven kaarten. Spelers zitten willekeurig in een cirkel en spelen speler voor speler met de klok mee rond de tafel.

Tijdens het spelen kan een speler ervoor kiezen om elke andere speler aan te vallen, ongeacht zijn positie op de tafel, en hij kan er ook voor kiezen om meerdere verschillende spelers aan te vallen tijdens hun aanvalsfase. Permanents, spells en abilities kunnen ook gericht zijn op elke speler rond de tafel (zolang ze niet expliciet zeggen dat ze op “jou” moeten worden gebruikt).

Wat de uitkomst ook is, Commander geeft spelers de tools om zichzelf uit te drukken door middel van strategie, vaardigheid en heel veel plezier met het bouwen van een deck.

Ga voor meer informatie over het Commander-formaat naar https://mtgcommander.net/

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.